26/09/2025 12:01:02 - 26/09/2025 12:01:02 - 15 Okunma

Eğitim Adı: ARICILIK ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR: ARI EKMEĞİNİN BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ

Eğitimin Amacı: Bu eğitimin amacı, arı ekmeğinin besin içeriği, fonksiyonel özellikleri ve sağlık üzerindeki potansiyel etkilerini bilimsel veriler ışığında tanıtarak, arıcılık ürünlerinin katma değerini artırmak ve bu ürünlerin gıda, beslenme ve sağlık alanlarında yenilikçi kullanım imkânlarını ortaya koymaktır. Eğitim kapsamında katılımcıların; arı ekmeğinin üretim süreci, biyolojik bileşenleri, fonksiyonel gıda olarak değerlendirilme potansiyeli ve insan sağlığına katkıları hakkında bilgi edinmeleri hedeflenmektedir.

Hedef Kitle: Kırsal kalkınmada arıcılık ile uğraşan gruplar

Başvuru Koşulları: arıcılık ile hâlihazırda uğraşan veya bu alanda faaliyet göstermeyi planlayan gruplar.

Eğitim Süresi (saat): 3 saat

Katılımcı Sayısı: 10-40 kişi

Eğitimin Gerçekleşme Şekli: Yüz Yüze / Çevrimiçi / Hibrit

Eğitmen: Arş. Gör. Şeyda YANARDAĞ KARABULUT

Belgelendirme: Katılım Belgesi (e-Devlette sorgulanabilir/doğrulanabilir belge)

Konu Başlıkları: Arıcılık ürünlerinin çeşitliliği (bal, polen, propolis, arı sütü, arı ekmeği, balmumu vb.), Arı ekmeğinin diğer arı ürünlerinden farkı ve öne çıkan özellikleri, Arı ekmeğinin kimyasal bileşimi (protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineral, fenolik bileşikler), Biyoaktif özellikler: antioksidan, antimikrobiyal, antiinflamatuvar etkiler, Arı ekmeğinin üretim süreci ve hasat yöntemleri, İşleme teknikleri: kurutma, öğütme, ekstraksiyon yöntemleri, Ekonomi ve Katma Değer, Ar-Ge ve İnovasyon

Arıcılık KLU KLUSEM Kırklareli Üniversitesi Gıda İhtisas Sürekli Eğitim Merkezi

Facebook Twitter Google Plus
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi