26/09/2025 13:43:03 - 26/09/2025 13:43:03 - 13 Okunma

Eğitim Kodu-Adı: EV ORTAMINDA MİKROBİYAL GIDA GÜVENLİĞİ İPUÇLARI

Eğitimin Amacı: Bu eğitimin amacı, katılımcıların ev ortamında gıdaların hazırlanması, saklanması, pişirilmesi ve tüketilmesi süreçlerinde mikrobiyal gıda güvenliğini sağlamaya yönelik temel bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlamaktır. Eğitim ile gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi, mutfak hijyeninin artırılması ve güvenli beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Hedef Kitle: Sağlıklı yaşam ve beslenme konularına ilgi duyan genel katılımcılar, kadın girişimciler, ev hanımları, öğrenciler

Başvuru Koşulları: -

Eğitim Süresi (saat): 3 saat

Katılımcı Sayısı: 10-40 kişi

Eğitimin Gerçekleşme Şekli: Yüz Yüze

Eğitmenler: Dr. Öğr. Üyesi Merve USAL

Belgelendirme: Katılım Belgesi

Konu Başlıkları: Gıda kaynaklı mikroorganizmalar ve hastalıklar, Alışverişte güvenli gıda seçimi, Evde gıda saklama kuralları (soğuk zincir, raf düzeni), Çiğ ve pişmiş gıdaların ayrımı, Güvenli pişirme sıcaklıkları ve yöntemleri, Artan yemeklerin doğru şekilde saklanması ve ısıtılması, Mutfak hijyeni: yüzeyler, ekipmanlar ve kişisel hijyen, Pratik ipuçları ve günlük yaşamda uygulanabilir öneriler

KLU Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Gıda güvenliği KLUSEM

Facebook Twitter Google Plus
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi