Eğitim Adı: SÜT SAĞIM VE SANİTASYON EĞİTİMİ
Eğitimin Amacı: Hijyenik ve kaliteli süt üretimine katkı sağlanması.
Hedef Kitle: Damızlık ve süt üreticiliği yapan hayvan yetiştiricileri ve çiftlikler, Kooperatifler, Süt ürünleri üreten işletmeler.
Başvuru Koşulları: Herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır.
Eğitim Süresi (saat): 2 saat
Katılımcı Sayısı: 10-50 kişi
Eğitimin Gerçekleşme Şekli: Yüz yüze, Hibrit
Eğitmenler: Doç. Dr. Bayram ÇETİN, Dr. Öğr. Üyesi Merve USAL
Belgelendirme: Katılım Belgesi (e-Devlette sorgulanabilir/doğrulanabilir belge)
Konu Başlıkları: Hijyen ve sanitasyon kavramları, Sağlığa zararlı etken ve maddeler, Personel hijyeni, Temizlik ve dezenfeksiyon, Sağım hijyeni, Süt verimine etki eden faktörler, Mastitis ve somatik hücre, Çiğ sütte kalite kriterleri, KLÜBAP-286 ‘’Trakya Bölgesindeki Tank Sütlerinin Mikrobiyolojik ve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi’’ adlı proje ile elde edilen bulgular doğrultusunda güvenli süt üretimi için önerilerde bulunulması.
Süt Sağım Sanitasyon Eğitim Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi