Eğitim Adı: GIDA VE PERSONEL HİJYENİ
Eğitimin Amacı: Gıda üretim tesislerinde, yiyecek içecek işletmelerinde, restoran, kafe ve mutfak bölümlerinde iş görenlerin gıda ve personel hijyenini sağlama, geliştirme ve sürdürülebilir hale getirme konusunda bilgi, beceri ve farkındalık kazanmalarını sağlamak; hijyen kurallarına uygun çalışma alışkanlıklarını yerleştirerek gıda güvenliğini temin etmek.
Hedef Kitle: Gıda işletmeleri çalışanları, gıda ile temas eden personeller, Gıda üretimi yapan fabrika çalışanları, aşçılar vb.
Başvuru Koşulları: Herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır.
Eğitim Süresi (saat): 8 saat
Katılımcı Sayısı: 12 - 24
Eğitimin Gerçekleşme Şekli: Yüz Yüze
Belgelendirme: Katılım Belgesi (e-Devlette sorgulanabilir/doğrulanabilir belge)
Konu Başlıkları: Hijyenin Tanımı ve Önemi, Gıda Kaynaklı Tehlikeler ve Gıda Zehirlenmeleri, Kişisel Hijyen Kuralları, İş Yeri ve Ekipman Hijyeni, Gıda Hijyeni ve Güvenliği, Haşere ve Zararlılarla Mücadele, Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma, Temizlik, Dezenfeksiyon ve Sanitasyon Planı, Mevzuat ve Yasal Sorumluluklar.
Gıda Hijyen Eğitim Sürekli Eğitim Merkezi KLUSEM Kırklareli Üniversitesi