Finansal Ekonomi Tezsiz Y.L.

Program temel olarak:

• Farklı alanlarda lisans mezunu olan ve kariyerine finans ve ekonomi alanlarında devam etmek isteyen öğrenciler,
  • Kamu ve Özel sektörde değişik pozisyonlarda çalışan ve finans ve ekonomi alanlarındaki yetkinliklerini geliştirmek isteyen profesyoneller,
  • Küresel ve yerel finans piyasalarındaki gelişmeleri anlama, bu alandaki gelişmeleri yorumlayabilme ve analizler yoluyla bu gelişmelerden sonuçlar çıkarabilme becerilerini geliştirmek isteyenleri,
  • Kariyerlerine akademisyen olarak devam etmek isteyen ve doktora programı öncesinde finans ve ekonomi alanında bilgi sahibi olmak isteyenleri hedeflemektedir.

Programın Amacı

Bu alanda ilgili bölümü alan öğrencilerin, program sonucunda sahip olması istenen nitelikler, yetkinlikler gibi konularda hedefler belirtilir.

Finansal sistemin fonksiyonlarını tam olarak yerine getirebilmesi sistemin etkin çalışmasıyla mümkündür. Etkin çalışmayan bir finansal sistem içerisinde tasarrufların ve yatırımların etkin olması beklenemez. Bu çerçevede bir ekonomide finansal işlemlerin ele alındığı ve analizinin yapıldığı yapının işleyişi ayrı bir öneme sahiptir. Bu yapı ve işleyişi Finansal Ekonomi olarak adlandırılmaktadır.

Günümüzde bu yapının önemli hale gelmesini aşağıdaki gibi maddelendirebiliriz.

• Finans çok daha karmaşık ve rekabetçi hale gelmesi,
  • Finansal regülâsyonların artarak devam ediyor olması,
  • Başarılı olmak için farklı bir takım becerilere ihtiyaç duyulması,
  • Aynı ortalama sürede daha yüksek profesyonel performans gösterme,
  • Finansın gittikçe çok disiplinli hale geliyor olması,
  • Düzenleyicilerin finansal kurumlardan daha fazlasını beklemeleri,
  • Toplumun daha etik bir finansal sistemi beklemesi,
  • Finansal firmaların iş modellerini tekrar gözden geçiriyor olması ve finansal dünyanın yeniden yapılanma yapıyor olması,
  • Kamu ve özel finans akışları arasında yeni bir ilişki kuruluyor olması,
  • Finansal güç merkezinin yavaş yavaş yeni ekonomilere doğru kayması,

Bu çerçevede Finansal Ekonomi Tezsiz Yüksek Lisans Programı, gerek finansal piyasalar, gerekse bu piyasalar ile ekonominin diğer bileşenleri arasındaki etkileşimin anlaşılabilmesini kolaylaştıracak bir ders içeriğini bu konuda eğitim almak isteyen öğrencilere sunacaktır.

Programa başvurmak için: sbe.klu.edu.tr