İHA-1 (Drone Pilotluğu) Eğitimi

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek İHA-1 (İnsansız Hava Aracı) eğitimlerine başvurular başladı.

Ön kayıtlar için son tarih 15 Ekim 2021'tir. Yeterli talebin oluşması durumunda kesin kayıtlara ilişkin süreç en geç bu tarihte bildirilecektir. Kesin kayıt sürecine ilişkin bilgilendirme yapılmadan ödeme yapılmaması gerekmektedir.

Eğitimleri tamamlayanlara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı ticari insansız hava aracı pilot sertifikası verilecektir. 


İHA Pilotluk Sertifikası Niçin Gereklidir?

22.02.2016 tarihinde yayımlanan İnsansız Hava Araçları talimatı kapsamında ticari amaçlı insansız hava aracı kullanıcılarının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş eğitim kuruluşlarından kullandıkları insansız hava aracının sınıfına göre eğitim görmüş ve sertifika almaya hak kazanmış olmaları gerekmektedir. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından TR-İHA-E-53 lisans numarasıyla ‘İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu’ olarak yetkilendirilen KLUSEM (Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi), bu talimat kapsamında gerekli sertifikayı katılımcılara sağlamak amacı ile İHA0 ve İHA1 insansız hava aracı eğitimleri vermektedir.

Eğitim Gün ve Saatleri

23-24 Ekim ile 30-31 Ekim 2021 (4 Gün Haftasonları)
10:00-18 Saatleri arası

Eğitim Yöntemi
Yüz yüze

Eğitim Konuları
İHA-1 Eğitim Konuları

Eğitmen
Ar. Gör. Kerem Ataşen
Ar. Gör. Burak Beynek

Ücret
800 TL

Ödeme Yöntemleri

  • Havale/EFT
  • Kredi Kartı ile ödeme
 

Gerekli Belgeler (Kesin kayıt sürecinde istenecektir)

  • Nufus Cüzdanı Örneği
  • Fotoğraf
  • Kayıt Formu


Başvuru, bilgi ve destek taleplerinizi klusem@klu.edu.tr mail adresine yazabilirsiniz.

Önemli Not: Ön başvurularınızı 15 Ekim 2021 tarihine kadar klusem@klu.edu.tr adresi üzerinden isim, soy isim, telefon numaranızı belirterek yapmanız, eğitim danışmanımızdan kesin kayıt için bilgilendirme yapılmadan ücret ödememeniz rica olunur.

Eğitimlerim

Eğitimlerim

Resim Eğitim Adı Adet Birim Fiyatı