Kukla Konuşturma (Vantrilok) Eğitimleri Tamamlandı

KLUSEM tarafından Bahar 2021 döneminde düzenlenen Kukla Konuşturma (Vantrilok) eğitimleri tamamlandı. Çevrimiçi olarak düzenlenen ve ilki Mart ayında gerçekleşen program yoğun başvuru sebebiyle  Mart-Haziran ayları arasında toplam 3 kez düzenlendi.

Başta okul öncesi eğitmenler olmak üzere özellikle çocuk gelişimi üzerine yoğunlaşan alanlardaki kişiler tarafından talep edilen program sayesinde hem katılımcıların bilgi, beceri ve yetkinliklerine katkıda bulunulmuş hem de eğitim-öğretim ortamlarında pedagojik amaçlarla eğlenirken öğrenme imkanları arttırılmış oldu.

4 haftalık periyotlarda, ses çalışması, ağız, diş ve çene pozisyonları, dudak harflerinin yerine kullanılacak harflerin öğrenilmesi ve kukla konuştururken dikkat edilecek hususlar gibi teorik bilgilerin de verildiği eğitimler genel olarak pratiğe ve uygulamaya dayalı olarak kurgulandı. Böylece kursiyerlerin günlük olarak egzersiz videolarını bireysel eğitim takibi için eğitmene göndererek daha verimli bir eğitim süreci sağlanmış oldu.

Aynı ortamda bulunan kukla ve kukla sanatçısının karşılıklı diyaloğunun teatral olarak sunuma dayalı olan vantrilokluk, vantriloğun ağzını kıpırdatmadan karnından konuşarak kuklaya hayat vermesi performansına dayalıdır. Popüler kültürde çizgi film ve televizyon programlarında gördüğümüz bu sunumlar aynı zamanda sahne gösterilerinde sıklıkla yer almaktadır.
 
Eğitimlerim

Eğitimlerim

Resim Eğitim Adı Adet Birim Fiyatı