SMMM Staja Giriş Sınavı Hazırlık Kursu Açılıyor

Merkezimizde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) staja giriş sınavı hazırlık kursu düzenlenecektir.
Alanında uzman öğretim üyelerimiz tarafından düzenlenecek olan kursumuz 100 saattir.
Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe, Bankacılık, Kamu Yönetimi ve Siyasal Bilimler dallarında eğitim veren fakültelerden en az lisans düzeyinde mezun olmak adayların Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) olabilmeleri için öncelikle SMMM Staja Giriş Sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.

Kursumuz 7 Aralık 2019 Cumartesi tarihinde başlayacaktır.

Öğretim Üyeleri:

Doç. Dr. Erkan Öztürk
Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Güleç
Dr. Öğr. Üyesi Abdusselam Sağın

Dr. İfakat Balık

Kurs Programı:

Borçlar Hukuku

Muhasebe Standartlar

Meslek Hukuku

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku

Finansal Muhasebe

Ticaret Hukuku

Muhasebe Denetimi

Maliyet Muhasebesi

Finansal Tablo Analizi

Vergi Hukuku

• Kurslar Cumartesi-Pazar günleri, saat 10.00-18.00 saatleri arasında yapılacaktır.
  • Kurs önkaydı için aşağıda yer alan form doldurulmalıdır.
  • Kurs ücreti 1000 TL'dir. (İki taksitte ödenebilir.) Kurs açılması için yeterli kontenjan olduğunda kurs ücretlerinin banka hesabına yatırılması istenecektir.
  • Yeterli kontenjan dolmadığı takdirde kurs açılmayacaktır. Açılmayan kurslarda ödenen ücretler iade edilmektedir. Her türlü değişiklik yapma konusunda Merkezimiz hakkını saklı tutmaktadır.

Daha detaylı bilgi için 444 40 39 / 1067 nolu numara aranabilir.

Sınavda 30 adet “Genel Kültür ve Yetenek”, 100 adet “Alan Bilgisi” olmak üzere toplam 130 adet soru yer alacaktır.

Sınavın değerlendirilmesinde, “Genel Kültür ve Yetenek” soruları % 20, “Alan Bilgisi” soruları % 80 oranları ile dikkate alınacaktır.

Sınavın “Genel Kültür ve Yetenek” bölümünde yer alan sınav konularına “Yabancı Dil” eklenmiştir. 4. Yabancı dil konusu, “Almanca, Fransızca yada İngilizce” dillerini kapsayacaktır.

Sınava katılacak adaylar, sınav başvurularında “Almanca, Fransızca yada İngilizce” dillerinden hangisini tercih ettiklerini belirteceklerdir.

2016 yılından önce, dosya açtırarak sınav başvurusunda bulunmuş ve sınavlarda başarılı olamamış adaylar; bu dosyalarına bağlı sınav hakları çerçevesinde yabancı dil konusundan sorumlu olmaksızın mevcut düzenlemelere göre sınava katılmaya devam edebileceklerdir.

2016 yılından önce, dosya açtırarak sınav başvurusunda bulunmuş ve sınavlarda başarılı olamamış adaylar; diledikleri takdirde 01.01.2016 tarihinden itibaren uygulanacak olan yabancı dili de kapsayan sınava katılabileceklerdir. Adaylar bu tercihlerini sınav başvurularında belirtecekler ve tercihlerine bağlı olarak yabancı dili de kapsayan sınava katılacak adaylar izleyen sınavlarda da yabancı dili de kapsayacak şekilde sınavlara katılmaya devam edeceklerdir.

Sınavda soruların dağılımı şu şekildedir:

Genel Kültür ve Yetenek (Toplam 30 Soru)

Türkçe (7 soru)

Matematik (8 soru)

Tarih (5 soru)

Yabancı Dil (10 Soru)

Alan Bilgisi (Toplam 100 Soru)

Finansal Muhasebe (26 soru)

– Finansal Muhasebe

– Muhasebe Bilgi Sistemi