Uluslararası Mutfak Eğitimi (Şubat-Mart 2024)

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Turizm Fakültesi işbirliği ile düzenlenecek Uluslararası Mutfak Eğitimi başvuruları başladı. Eğitimlere son katılım tarihi, her bir eğitim için kayıt yapılacak eğitim tarihinden iki gün öncedir. Eğitimleri tamamlayanlara e-devlet üzerinden sorgulama ve doğrulama yapabilecekleri sertifika verilecektir.

Eğitim İçeriği
Eğitim kapsamında İtalyan, Çin, Meksika ve Hint mutfaklarının önde gelen lezzetlerinin anlatılıp uygulandığı atölye etkinlikleri düzenlenecektir. Eğitimler minimum 6 maksimum 12 kişiden oluşan 2 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecektir. Eğitim kapsamında;

İtalyan mutfağından; foccacia, caprese salad, lazanya ve orman meyveli panna cotta
Çin mutfağından; Chinese fried rice, honey sesame chicken, sebzeli chow mein ve dilek kurabiyeleri
Meksika mutfağından; tavuk fajita, guacamole ve salsa sos, birria taco ve chili chocolate mousse
Hint mutfağından; naan ekmeği, chicken tikka masala, kashmiri pualo ve gulab jalebi yemeklerinin yapım eğitimi verilecektir.

Eğitim Gün ve Saatleri (Not: Eğitim günleri 1 Mart 2024 tarihinde revize edilmiştir.)
İtalyan Mutfağı: 26 Şubat 2024 11.00 (Tamamlandı)
Çin Mutfağı:  9 Mart 2024 Cumartesi 11.00
Hint Mutfağı: 9 Mart 2024 Cumartesi 14.00
Meksika Mutfağı: 10 Mart 2024 Pazar 11.00

Eğitim Yöntemi
Yüz yüze

Etkinlik Yeri
Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü Trakya Bölgesi Araştırma ve Uygulama Mutfağı

Eğitmenler
Öğr. Gör. Raşit BAKAN
Arş. Gör. Ferda Yeliz ÇUBUK

Ücret
Her bir atölye etkinliği için 1200 TL

Bilgi
Eğitime ilişkin sorularınız için gaum@klu.edu.tr e-posta adresine yazabilirsiniz.

Başvuru ve Kayıtlar
Eğitimlere kontenjan sınırlı olup (12 kişi), en az 6 kişi kayıt olması durumunda açılacaktır.
Ön kayıtlar için aşağıdaki formu doldurabilir veya klusem@klu.edu.tr e-posta adresine yazabilirsiniz.
(Kesin kayıt işleminiz onaylanmadan ücret yatırılmamalıdır.)

Not: Bu etkinlik Trakya Bölgesi Araştırma ve Uygulama Mutfağı Projesi kapsamında gerçekleştirilecektir. Sözleşme No: TR21/22/SOGEP-KLÜ/0001

Eğitim Talep Et