Zeytinyağı Tadım Eğitimi

Zeytinyağı Tadım Eğitimi

Anadolu topraklarında yetişen günlük hayatımızda soframızdaki zeytin çeşitleri nelerdir? Zeytin meyvesinden zeytinyağına nasıl üretilir? Zeytinyağı nedir? Zeytinyağının kalitesini nasıl anlarız? Zeytinyağının kalitesi nasıl belirlenir? Zeytinyağının kalite sınıfları nelerdir? Duyusal analiz nedir? Zeytinyağının duyusal analizi nasıl yapılır?

 

Sizleri, Suzan Kantarcı Savaş ile yemeklerimizin başrol oyuncusu zeytinyağının geçmişine yolculuğa çıkacağınız bir etkinliğe davet ediyoruz.
 

Tarih: 13 Nisan 2019 / 10.00 – 13.00

Yer: Gedik Üniversitesi Nişantaşı Yerleşkesi

NOT: Eğitim esnasında farklı kalite çeşitlerinde zeytinyağları tadılacaktır. Eğitimimize gelmeden önce, sabah kahvaltısında tat alma duyularınızı yoran yoğun aromalar içeren bir kahvaltı yapmamanızı, koku alma duyularınızda duyu körlüğü oluşmaması için parfüm, deodorant, kolonya, tıraş losyonu veya herhangi bir başka güçlü koku içeren kozmetik ürünü kullanmamanızı ve sigara içmemenizi rica ederiz.
 

  • Kurs kaydı için eğitim ücreti ilgili banka hesabına yatırılmalı ve dekont klusem@klu.edu.tr adresine gönderilmelidir.
  • Eğitim Ücreti 200 TL'dir.
  • Yeterli kontenjan dolmadığı takdirde kurs açılmayacaktır. Açılmayan kurslarda ödenen ücretler iade edilmektedir. Her türlü değişiklik yapma konusunda Merkezimiz hakkını saklı tutmaktadır.
  • Daha detaylı bilgi için 444 40 39 / 1067 nolu numara aranabilir

Özgeçmiş:

Suzan Kantarcı Savaş, 2007 senesinde, Ege Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden mezun olduktan sonra  zeytin ve zeytinyağı üzerine araştırmalar yapmaya karar vermiştir. Çocukluğundan beri tutkuyla bağlı olduğu zeytin ağacının ve zeytinin peşine düşmüştür. Yüksek Lisans tezinde zeytinyağı tadım verilerinin değerlendirilmesi üzerine araştırma yaparken Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin tadım eğitimlerinde Ümmühan Tibet’in asistanlığını yapmıştır.

2011’de İspanya, Jaen Üniversitesi’nde Çevre ve Materyal Mühendisliği bölümü tarafından düzenlenen toplam 6 modülden oluşan Natürel Zeytinyağının Duyusal Özelliklerinin Değerlendirilmesi Eğitimi’ne Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi adına burslu olarak katılmıştır.

Ayvalık Ticaret Odası Laboratuvar’ında gönüllü olarak panel Liderliği görevini 2011 yılından 2018 yılına kadar yürütmüştür. Amerika'da düzenlenen, “New York Uluslararası Zeytinyağı yarışmasında” 2015 yılından itibaren jüri üyeliği yapmış olup Arjantin'de 2015 yılında düzenlenen ARGOLİVA zeytinyağı yarışmasında jüri üyesi olarak bulunmuştur. Ayrıca 2017 senesinden itibaren de ülkemizde düzenlenen IOC-UZZK Türkiye Natürel Zeytinyağı Yarışması’nda da jüri üyesi olarak görev almıştır.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Prof. Dr. Efendi Nasiboğlu tarafından yürütülen “Natürel Zeytinyağının Coğrafi Karakterizasyonu” konulu bilimsel araştırma projesinde çalışmış ve bu konuda akademik yayınlar yapmıştır.

Halen, Kırklareli Üniversitesi Ekonometri bölümünde Dr. Araş. Gör. olarak çalışmakta olan Kantarcı, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nün ''Türkiye'deki zeytinyağlarının etil ve metil esterlerinin veri tabanının oluşturulması projesinde'' de yardımcı araştırmacı olarak görev almaktadır.

Hayali, akademik hayatına devam ederken Meslek Odaları, Zeytincilik Araştırma İstasyonu, UZZK, Üniversiteler ve Sektörel İşbirliği ile zeytin ağacının ve meyvesinin yeni nesillere aktarılmasına sağlamak...

 

TÜRK LİRASI HESABI

ÜNVAN

:

Kırklareli Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

BANKA

:

T.C. ZİRAAT BANKASI

ŞUBESİ

:

KIRKLARELİ (104)

HESAP NUMARASI

:

66619030-5001

İBAN

:

TR190001000104666190305001


 

Resimler

Eğitimlerim

Eğitimlerim

Resim Eğitim Adı Adet Birim Fiyatı