Zeytinyağı Tadım Pratiği Atölyesi Tamamlandı

KLUSEM tarafından 10 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen Zeytinyağı Tadım Pratiği Atölyesi tamamlandı. Çevrimiçi olarak düzenlenen ve farklı şehirlerden katılımcıların yer aldığı atölye Dr. Suzan Kantarcı Savaş tarafından Türkçe ve İngilizce olarak iki ayrı oturumda verildi.

Zeytinyağı tadımı, zeytinyağı kalitesi ve zeytinyağı çeşitleri ile ilgili temel bilgilerin verildiği eğitim için katılımcılara teorik bilgilerin yer aldığı döküman çevrimiçi ortamda, zeytinyağı numuneleri, eğitim amaçlı kullanılan tadım kapları, profil değerlendirme kağıtları ise katılımcıların adreslerine kargo yoluyla iletildi.

Dr. Suzan Kantarcı Savaş Kimdir?

Suzan Kantarcı Savaş, 2007 senesinde, Ege Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden mezun olduktan sonra  zeytin ve zeytinyağı üzerine araştırmalar yapmaya karar vermiştir. Çocukluğundan beri tutkuyla bağlı olduğu zeytin ağacının ve zeytinin peşine düşmüştür. Yüksek Lisans tezinde zeytinyağı tadım verilerinin değerlendirilmesi üzerine araştırma yaparken Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin tadım eğitimlerinde Ümmühan Tibet’in asistanlığını yapmıştır.

2011’de İspanya, Jaen Üniversitesi’nde Çevre ve Materyal Mühendisliği bölümü tarafından düzenlenen toplam 6 modülden oluşan Natürel Zeytinyağının Duyusal Özelliklerinin Değerlendirilmesi Eğitimi’ne Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi adına burslu olarak katılmıştır.

Ayvalık Ticaret Odası Laboratuvar’ında gönüllü olarak panel Liderliği görevini 2011 yılından 2018 yılına kadar yürütmüştür. Amerika'da düzenlenen, “New York Uluslararası Zeytinyağı yarışmasında” 2015 yılından itibaren jüri üyeliği yapmış olup Arjantin'de 2015 yılında düzenlenen ARGOLİVA zeytinyağı yarışmasında jüri üyesi olarak bulunmuştur. Ayrıca 2017 senesinden itibaren de ülkemizde düzenlenen IOC-UZZK Türkiye Natürel Zeytinyağı Yarışması’nda da jüri üyesi olarak görev almıştır.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Prof. Dr. Efendi Nasiboğlu tarafından yürütülen “Natürel Zeytinyağının Coğrafi Karakterizasyonu” konulu bilimsel araştırma projesinde çalışmış ve bu konuda akademik yayınlar yapmıştır.

Halen, Kırklareli Üniversitesi Ekonometri bölümünde Dr. Araş. Gör. olarak çalışmakta olan Kantarcı, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nün ''Türkiye'deki zeytinyağlarının etil ve metil esterlerinin veri tabanının oluşturulması projesinde'' de yardımcı araştırmacı olarak görev almaktadır.

Hayali, akademik hayatına devam ederken Meslek Odaları, Zeytincilik Araştırma İstasyonu, UZZK, Üniversiteler ve Sektörel İşbirliği ile zeytin ağacının ve meyvesinin yeni nesillere aktarılmasına sağlamak…
 
Bu eğitimin tekrar açılması halinde bilgilendirilmek için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Eğitim Talep Et

 
Eğitimlerim
  • 0
  • 0

Eğitimlerim

Resim Eğitim Adı Adet Birim Fiyatı